Ελευθεριάδου Βέρα

Ονομάζομαι Ελευθεριάδου Βέρα, κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη και είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Ασχολούμαι ενεργά με τον εθελοντισμό ενώ έχω συμμετάσχει σε προσομοιώσεις ευρείου αντικειμένου. Θεωρώ ότι μέσα από την εκμάθηση του τρόπου λειτουργίας των ΟΤΑ μας δίνεται η δυνατότητα να συμβάλλουμε στην ουσιαστική βελτίωση της κοινωνίας μας.


Χρήστος Χρήστου

Ονομάζομαι Χρήστος Χρήστου, είμαι 19 ετών και κατάγομαι από την πόλη της Έδεσσας. Πραγματοποιώ τις σπουδές μου στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και θα διανύσω το 2ο έτος την τρέχουσα χρονιά. Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών Θεσσαλονίκης είχα την ευκαιρία ήδη από νωρίς να συμμετάσχω σε δράσεις ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού περιεχομένου. Παράλληλα, με γενικότερο ενδιαφέρον για τα κοινωνικο-πολιτικά τεκταινόμενα έχω λάβει μέρος σε προσομοιώσεις λειτουργίας πολιτικών οργάνων.


Χατζηστρατή Ευγενία

Ονομάζομαι Χατζηστρατή Ευγενία και κατάγομαι από τα Γιαννιτσά. Είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια της Νομικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η ενασχόληση μου με τις προσομοιώσεις εκκινηθηκε ήδη από τα πρώτα έτη των σπουδών μου, όπου συμμετείχα σε προσομοιώσεις εργασιών τόσο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διεθνών Οργανισμών όσο και Εικονικών Δικών. Η εμπειρία μου αυτή γέννησε την επιθυμία μου να διευρύνω τις γνώσεις μου σχετικά με τη διοικητική οργάνωση του κράτους και ενέτεινε την αναγκη ενεργότερης  ενασχολησης με τα κοινά. Φέτος ανέλαβα το έργο, μαζί με τους συνεργάτες μου, της οργάνωσης του συνεδρίου προσομοίωσης περιφερειακού συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο να μεταλαμπαδευσουμε τα πολύτιμα εφόδια που απέκτησα και σε άλλους νέους με κοινές αναζητήσεις. Το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία μέσα από την αγαστη συνεργασία και φυσικά την συμμετοχή φιλόδοξων νέων στις εργασίες της προσομοίωσης. 


Δήμητρα Τσίντζα

Ονομάζομαι Δήμητρα Τσίντζα , είμαι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Επιστήμων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από την ιδιαίτερη για μένα πατρίδα μου την Καστοριά. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου έχω συμμετάσχει ενεργά σε προγράμματα που αφορούν την οργάνωση, διάρθρωση και την λειτουργιά των τριών θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα τοπικά ζητήματα. Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στους Πολιτικούς και Κοινωνικούς θεσμούς και σε ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού και κοινωνικών ανισοτήτων. Επίσης, με ενδιαφέρει να συμμετάσχω μελλοντικά σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα που έχουν ως στόχο τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών που συνδυάζουν το γνωστικό αντικείμενο με το κοινωνικό όφελος. Συμμετέχω σε Συλλογικές και Επιστημονικές δράσεις από το πρώτο έτος της φοίτησης μου στο Α.Π.Θ. Η χώρα μου, ο τόπος μου και η καθημερινότητα μας με ενδιαφέρουν άμεσα, για το λόγο αυτό δραστηριοποιούμαι σε συλλογικά εθελοντικά όργανα. Επιθυμώ πάντα να συμπράττω με ανθρώπους δραστήριους, με όραμα και γνώσεις, ανιδιοτελείς, χωρίς προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες με κοινό στόχο την προώθηση και βελτίωση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου μέσα στα πλαίσια της ενεργητικής συμμετοχής και της διαμόρφωσης πολιτικών.


Κωνσταντίνα Παππά

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Παππά. Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην πόλη των Γιαννιτσών. Είμαι 19 χρονών και διανύω το δεύτερο έτος των σπουδών μου στο τμήμα Γεωπονίας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Η ενασχόλησή μου με τις προσομοιώσεις, ξεκίνησε στο τελευταίο έτος των μαθητικών μου ετών με την αφορμή προσομοιωτικών προγραμμάτων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ακόμη, αποτελώ ενεργό μέλος του σωματείου «Έν-Έργω» και έχω λάβει μέρος στην Δημόσια Διαβούλευση Νέων του Δήμου Πέλλας καθώς και στην Ανοιχτή Συζήτηση «Ψήφισε Σημαίνει».


Στέλλα Δανάη Τσαλταφερίδου

Ονομάζομαι Τσαλταφερίδου Στέλλα Δανάη. Είμαι 22 ετών και κατάγομαι από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διαμένω στην Κομοτηνή καθώς είμαι φοιτήτρια νομικής στο τέταρτο έτος . Με ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως τα θέματα σχετικά με την αυτοδιοίκηση γι αυτό ασχολούμαι ενεργά, λαμβάνοντας μέρος σε προσομοιώσεις όπως αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου Κομοτηνής και  του Εν Έργω στο δήμο Γιαννιτσών. Στην συγκεκριμένη προσομοίωση, επιθυμώ να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου και ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής ,πάντα με διαλλακτικότητα και διάθεση για προσφορά.

Παπαδόπουλος Αργύριος

Το όνομα μου είναι Παπαδόπουλος Αργύριος, κατάγομαι από τα Γιαννιτσά είμαι δευτεροετής φοιτητής του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής επιστήμης με κατεύθυνση κοινωνικής Πολιτικής του Δ.Π.Θ στην Κομοτηνή.Απο την παιδική ηλικία έχω δραστηριοποιηθεί με διάφορες δράσεις ωστόσο είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ να ασχοληθώ με το οργανωτικό κομμάτι ενός συνεδρίου κατι που αποτελεί μια πρόκληση για εμένα .


Καραβίτη Δήμητρα

Ονομάζομαι Καραβίτη Δήμητρα και κατάγομαι από την Άρνισσα Πέλλας. Φοιτώ στο τμήμα Νομικής του ΑΠΘ και φέτος διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου. Έχω συμμετάσχει τόσο σε αγγλόφωνες όσο και σε ελληνόφωνες προσομοιώσεις. Τέλος, αρθρογραφώ και αποτελώ ιδρυτικό μέλος του ρητορικού ομίλου νομικής Θεσσαλονίκης. 


Μπαρμπούνης Χρυσόστομος

Ονομάζομαι Μπαρμπούνης Χρυσόστομος και κατάγομαι από τη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσω το 3ο έτος των σπουδών μου στη Νομικη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τόσο το περιβάλλον της σχολής όσο και της πόλης μού έχουν προσφέρει μερικά πολύ ενδιαφέροντα ερεθίσματα. Έτσι, λοιπόν, έχω συμμετάσχει σε  ιδιαίτερα ουσιαστικές προσομοιώσεις που με γέμισαν με γνώση και εμπειρίες και έχω αποτελέσει κομμάτι σε πολύ αξιόλογες νεανικές ομάδες. Η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με τη σειρά της αποτελεί μία νέα πρόκληση για όλους μας, καθώς δίνει την ευκαιρία σε νέους να γνωριστούν, να προβληματιστούν και να δημιουργήσουν. Άλλωστε τέτοιες προσπάθειες πιστεύω ότι είναι απλά  ευκαιριακές συναθροίσεις αλλά αποτελούν την αρχή για κάτι μεγαλύτερο.


Τσαλίκη Μαγδαληνή

Ονομάζομαι Τσαλίκη Μαγδαληνή, είμαι 20 χρονών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Γιαννιτσά. Την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά διανύω το δεύτερο έτος των σπουδών μου στην Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 έχω την τιμή να βρίσκομαι στην Οργανωτική Επιτροπή της πρώτης Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κεντρική Μακεδονία (“ΕΝ ΕΡΓΩ- 3η πράξη Δημοκρατίας”).Αυτή είναι η πρώτη μου επαφή με το σωματείο. Στόχος μας είναι η σχολαστική προετοιμασία και κατόπιν η προώθηση των δράσεων της Προσομοίωσης. Απώτερος σκοπός του συνόλου, όμως, είναι η εκμάθηση λειτουργίας των ΟΤΑ, συμβάλλοντας έτσι στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας.