H ομάδα των Προσώπων Πίεσης αποτελεί ένα συγκεκριμένο είδος συμμετεχόντων. Πρόσωπα που φέρουν αξιώματα πλην των αιρετών δημοτικών συμβούλων και συμβάλλουν στην διαδικασία της συζήτησης γύρω από τα θέματα που τους αφορούν ως μέλη της κοινωνίας του Δήμου Πέλλας ή της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Προσκαλούνται νόμιμα κάθε φορά από τον εκάστοτε Πρόεδρο (Συμβουλίου ή Επιτροπής) ώστε με την τεχνογνωσία που φέρει η ιδιότητά τους να βοηθήσουν στην διεξαγωγή της συζήτησης αναφορικά με  συγκεκριμένα θέματα.

1.Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καλείται στο Δημοτικό Συμβούλιο ως καλεσμένος του Προέδρου του σώματος προκειμένου να εκφράσει με επίσημο τρόπο τη συνεργασία του Πανεπιστημίου με τον Δήμο Πέλλας. Η συνεργασία αφορά την ανάπλαση και την αξιοποίηση της περιοχής του ποταμού Λουδία που εντάσσεται μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου.

2. Λυκειάρχης 2ου ΓΕΛ – Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Διευθυντής του Σχολείου καλείται επίσημα από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σχετικά με την έλευση των ογκωδών οχημάτων κατά την ώρα του σχολικού προγράμματος με αποτέλεσμα σε παρελθόντα χρόνο να σημειωθεί ατύχημα σε μαθητή του σχολείου από την υπερβολική ταχύτητα που ανέπτυξε Ι.Χ. Ο Λυκειάρχης καλείται για να αναπτύξει τις θέσεις του γύρω από τις προτάσεις του Δήμου Πέλλας αναφορικά με το πρόβλημα.

3. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας – Δημοτικό Συμβούλιο & Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας (χωρικός αντιπεριφερειάρχης) εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας καλείται από τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόσκλησή του σχετίζεται με την ανάπλαση του χώρου στο Πολύκεντρο καθώς και το έργο ανάπλασης στον Λουδία. Καλείται ως εγγυητής – βοηθός των δυο επίσημων φορέων. Τέλος, καλείται επίσημα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με το θέμα των προδιαγραφών για το Δημοτικό Κολυμβητήριο

4. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου ΓιαννιτσώνΔΗΚΕΠΑΠ

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών συμμετέχει ως τακτικό μέλος της ΔΗΚΕΠΑΠ ύστερα από πρόταση του Δημάρχου. Συμμετέχει ως εκπρόσωπος των πολιτών. Προβλέπεται δικαίωμα τοποθέτησης και ψήφου για οποιοδήποτε θέμα της ημερήσιας διάταξης

5. Πρόεδρος Λαογραφικού Μουσείου Γιαννιτσών – ΔΗΚΕΠΑΠ

Ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Γιαννιτσών συμμετέχει ως τακτικό μέλος της ΔΗΚΕΠΑΠ ύστερα από πρόταση του Δημάρχου. Συμμετέχει ως εκπρόσωπος των πολιτών. Προβλέπεται δικαίωμα τοποθέτησης και ψήφου για οποιοδήποτε θέμα της ημερήσιας διάταξης.

6. Ιδιώτης Εταιρία για τη σχολική φύλαξη -Οικονομική Επιτροπή

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που θα αναλάβει τη σχολική φύλαξη των σχολικών μονάδων του Δήμου Πέλλας. Καλείται επίσημα από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

7. Εκπρόσωπος Σχολικών Φυλάκων Δήμου Πέλλας – Οικονομική Επιτροπή

Ένας εκπρόσωπος των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Πέλλας καλείται επίσημα από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής για να υπερασπιστεί τις θέσεις του κλάδου στο ανά-λογο θέμα.

8. Διευθυντής 11ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών- Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Διευθυντής του 11ου Δ.Σ. Γιαννιτσών καλείται επίσημα από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για το σοβαρό θέμα της παραχώρησης του Σχολείου στο Δήμο Πέλ-λας και συγχώνευση της μονάδας

9. Δήμαρχος Δήμου Μπαλίκεσιρ – ΔΗΚΕΠΑΠ

Επίσημος καλεσμένος του Δήμου Πέλλας και δη της ΔΗΚΕΠΑΠ λόγω της αδερφοποίη-σης των δυο Δήμων.

10. Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών – Δημοτικό Συμβούλιο

Καλείται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της ανάπλασης του Λουδία ώστε να εκφράσει επίσημα τις θέσεις του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών

11.Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας (θεματικός αντιπεριφερειάρχης) εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας καλείται από τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόσκλησή του σχετίζεται με την εισήγηση του ΤΕΙ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ως παράρτημα της Σίνδου. Καλείται ως εγγυητής – βοηθός των δυο επίσημων φορέων.

Κατηγορίες: Πρόσωπα Πίεσης