ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2014

Α.Α. Δημοτικός Συνδυασμός Α΄ Γύρος Β΄ Γύρος
1 ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ 47,77% 54,62%
2 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 26,77% 45,38%
3 ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ 25,45%

 

Περιγραφές των Δημοτικών Συνδυασμών

 

a%ce%bd%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b11

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
(Πλειοψηφούσα Παράταξη, Δημοτική Αρχή)

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό. Η μετριοπάθεια των μελών της παράταξης καθώς και η υπόσχεση για αξιοκρατία και έργα υποδομής οδήγησαν στον εκλογικό θρίαμβο. Η παράταξη του Δημάρχου συζητά κάθε θέμα που προωθείται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία ιδεών ενώ υπογραμμίζεται από η ρηξικέλευθη τομή που θέλει ο Συνδυασμός ν αφήσει στο Δήμο πάνω σε μακρόπνοα έργα υποδομών. Παρόλα αυτά, αυτές οι αποφάσεις οδηγούν συχνά σε έντονες διαφωνίες μεταξύ του Δημάρχου και μελών της Δημοτικής Αρχής (ακόμα και δημόσιες) με αποτέλεσμα ναυπάρχουν προτάσεις που απορρίπτονται όταν εκφράζονται από μεμονωμένα πρόσωπα του συνδυασμού καθώς ακολουθείται πιστά η γραμμή του Δημάρχου.

 

 

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%b1-1

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
(Μειοψηφούσα Παράταξη, Μείζων Αντιπολίτευση)

Δε κατάφερε στην τελευταία εκλογική διαδικασία να πείσει τους δημότες πως μπορεί να δώσει λύσεις στα χρόνια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο. Πολλοί θεωρούν πως αν πολλά από τα μέλη της δεν είχαν προσχωρήσει στο νέο δημοτικό εγχείρημα «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ», θα ήταν ο νικητής των εκλογών. Ο Επικεφαλής καθώς και οι Δημοτικής Σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» έρχονται συχνά σε πολιτική αλλά και ιδεολογική ρήξη τόσο με τον Δήμαρχο όσο και με την αντιπολίτευση. Ασκεί βαρύτατη κριτική στη δημοτική αρχή κυρίως σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και άσκοπης -κατά την κρίση της παράταξης- οικονομικής σπατάλης. Τα μέλη της υποστηρίζουν πως η Δημοτική Αρχή δε προχωρά σε έργα που λύνουν επί της ουσίας τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών αλλά ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την υστεροφημία της. Κατηγορείται από την πλειοψηφούσα Παράταξη πως συνεργάζεται δόλια με διάφορους εκπροσώπους φορέων για μικροπολιτικές τακτικές που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

 

 

a%ce%bd%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b1

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ
(Μειοψηφούσα Παράταξη, Ελάσσων Αντιπολίτευση)

Νεοσυσταθείσα παράταξη που προήλθε από τους κόλπους του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ». Συμμετείχε για πρώτη φορά στις Δημοτικές εκλογές του 2014 σημειώνοντας ένα σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας του Δήμου Πέλλας.  Μια ομάδα σκληροπυρηνικών δημοτικών συμβούλων δε δίστασε την περασμένη δημοτική περίοδο να αποσχιστούν από την «Δημοτική Πρωτοβουλία». Θεωρείται η πιο πειθαρχημένη δημοτική παράταξη καθώς τους ενώνουν απόλυτα όμοιες ιδέες χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν εκφράζονται οι αντίθετες απόψεις και θέσεις από τα μέλη του Συνδυασμού. Επιπλέον, στόχος της Δημοτικής Παράταξης «Ανατροπή στην Πέλλα» είναι να μη περνά αρχηγοκεντρικά μηνύματα και θέσεις. Έχει άγριες κόντρες και αγεφύρωτες διαφωνίες με την Δημοτική Αρχή αλλά και με αρκετά μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης η οποία την κατηγορεί για ακραίο λόγο. Τα μέλη της Παράταξης έχουν έντονες διαφωνίες στο Δημοτικό Συμβούλιο με τα μέλη των υπόλοιπων Συνδυασμών κυρίως για θέματα που αφορούν την εργασία, την κοινωνική πρόληψη, τα περίθαλψη και όχι τόσο με τα έργα υποδομής που σχεδιάζει η παράταξη του Δημάρχου. Ωστόσο, παρατηρούνται σημεία συμφωνίας και συναίνεσης στα θέματα κοινωνικής πολιτικής ακόμα και με την Δημοτική Αρχή. Συχνά κατηγορεί τον Επικεφαλής της Αξ. Αντιπολίτευσης για φιλοδοξίες που υπερέχουν του συμφέροντος του Δήμου ενώ συχνά οι αναφορές του στον Δήμαρχο είναι πολιτικά επιθετικές.